SK Voltage Bílovice – Slezi Basket 53:73 (10:18 24:37 43:53)

Oproti očekávání se utkání v Bílovicích zapíše jako první utkání nové sezóny, když Salesians boj s námi pro nemoc odložili. Do prvního utkání jsme nakonec i my vstupovali se několika absencemi, které se nakonec neukázaly být zásadními. Tedy na úvod: chyběli Jirka Novák, Marťa Střípek, Peťa Jakubík, Pepa Luštický, Honza Zacpal, čímž je výčet absencí ukončen. Ke svému úvodnímu utkání v našem dresu naopak dorazil Štěpán a tak mohlo utkání vesele započíst.

Hostující sestava, provázena několika i nezletilými fanoušky, vstoupila do utkání v očekávané základní sestavě. Na rozehře Plavča, na křídlech Pája se Škarym a pod košem dobrácký dřevorubec Emby s novootcem Radimem, kterého přijela podpořit prakticky celá rodina.

Úvod patřil domácím, první koš nicméně dali až ve druhé minutě, my jsme však stejně rychle odpovídali. Domácí nakonec vedli v zápase pouze dvakrát – 2:0 a 5:2, pak už tahali za kraší konec. Námi nasazenému tempu domácí úplně nepřišli na chuť, což se projevilo na spáchaných faulech a z nich rezultujících trestných hodů, kterých jsem v první čtvrtině stříleli 8 (což bylo víc, než v některých minulých sezonách za celé zápasy). Osmibodové vedení po první čtvrtině se hned po začátku té druhé natáhlo až na 17 bodů v té druhé a domácí začali bít na poplach. Po TO body na obou stranách přibývaly spíše vyrovnaně, což ukazovalo, že domácí se rozhodně nevzdávají. Poločasové vedení o 13 bodů je bráno jako úspěch, vzhledem ke specifickým podmínkám Bílovické tělocvičny. Střelecky zazářil v první půli Jirka Bělouch s 10ti body, kterému sekundoval Pája s 9-ti.

Do druhé půle jsme i vinou nabývajících faulů i u nás prostřídali. Tempo se tím trochu zvolnilo, nasazení nikoliv. Střídající hráči udrželi domácí na + – stejném bodovém rozdílu a nepustili je do nějakého bodového trháku, který by mohl znamenat pokus o nějaké zvratky v utkání.  Byla vstřelena první trojka sezóny (Slezi), vyfauloval se první domácí hráč a Jura Bělouch se začal trápit na šestkách. Bleskový úvod do poslední části hry v poměru 8:2 mohl zklidnit vývoj utkání do závěru. Domácí se ještě naposledy v utkání vzepjali k nadlidskému výkonu a šestibodovou šňůrkou vrátili stav na devítibodový rozdíl. Což bylo pohříchu z jejich strany vše a v posledních čtyřech minutách už neskórovali. Naopak se vyfaulovávali další hráči, někteří svá zápasová vystoupení zakončili TCH a utkání tak dospělo do výsledkově jasného konce. Herně to však tak jednoznačné nebylo, domácí vzdorovali co to šlo, vítězství je o to cennější.

Individuálně velmi mile potěšil Jirka Bělouch, který sehrál velmi dobré utkání. Budit ze spaní by ho měly snad jenom zaházené šestky, které ho připravily o ještě lepší bodový zápis. Základní sestava odehrála svůj ne zrovna nízký standard, bodově „zklamal (:-))“ jenom Radim, který se v druhém poločase blýsknul několika pro soupeře překvapivými vypichy, čímž defnitivně zničil i poslední zbytky psychické pohody domácích. V utkání jsme měli čtyři dvouciferné hráče, menší bodový příděl od opor tedy mrzet nemusel. Bodově se neprosadil pouze Honza Russnák, což musíme přičíst jeho snaze být precizní, takže raději nahrával než střílel. Body také byly poměrně hezky rozloženy, což značilo ohrožení domácího koše od všech hráčů na hřišti. Emby se projevil coby podkošový vrah a se čtyřmi fauly si spolu se Škarym mohli notovat známou píseň „Jsem nevinnej….“ Shrnuto podtrženo, na úvodní utkání sezóny slušný výkon. Mít první utkání proti Nejnovi asi bychom tak klidní nebyli, ale to se ukáže už brzy. Všichni hráči se zapojili do hry a přispěli svým dílem ke zdárnému výsledku. Soupeři podali sympatický výkon, leč na nás to tentokrát bylo málo a po zásluze se tak body stěhovaly do Bohunic.

Statistiky:

HráčBody FaulyTH%TRO
Štěpán1428/40.5000
Pája1301/11.0000
Plavča1313/31.0001
J. B.12314/60.42860
Emby840/00.0000
Radim522/10.5000
Slezi512/21.0001
Škary442/21.0000
Honza0000.0000


Poznámka: Martin – chyba v zápise, koš ze hry zapsán za 1 bod. Tady započítáno správně.